Prinses Laurentien opent bibliotheek in het Pascal Zuid

Foto: Flickr / Sebastiaan ter Burg

Prinses Laurentien van Oranje-Nassau brengt op woensdag 9 november een bezoek aan Zaanstad voor het programma Taalschatten. De dag wordt feestelijk afgesloten met de opening van een bibliotheek in het Pascal Zuid aan het Middelven.

Pascal Zuid is een vooruitstrevende VMBO-school, mede dankzij de inzet op taal en het betrekken van ouders bij het onderwijs. Daarvoor biedt de school sinds kort ook taallessen aan voor ouders. De bibliotheek is het nieuwste initiatief, in eerste instantie bedoeld voor de leerlingen van het Pascal Zuid en hun ouders. In de toekomst hoopt de school de bibliotheek ook open te kunnen stellen voor andere inwoners van de wijk.

Kansrijke start

Een goede taalontwikkeling legt de basis voor een kansrijke start en daar zet Zaanstad zich samen met vele partners voor in, van kraamzorg tot kinderopvang, en van basisschool tot voortgezet onderwijs. Prinses Laurentien bezoekt samen met wethouder Natasja Groothuismink allerlei initiatieven. Het is niet voor het eerst dat haar inzet voor leren lezen en schrijven de prinses naar onze gemeente brengt. In novenber 2019 bezocht ze een informatiemarkt voor bewoners van Poelenburg en Peldersveld in de Poelenburcht om daar het belang van taal te onderstrepen.


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen