Duurzame Huizen Route ook komende zaterdag open

Foto: Duurzame Huizen Route

De Nationale Duurzame Huizen Route trok gisteren veel bezoekers. In totaal kreeg de organisatie zo’n 2000 online-inschrijvingen binnen van mensen die ergens langs wilden. Geïnteresseerden kunnen ook volgende week zaterdag nog een kijkje nemen, ook in Zaanstad.

Eigenaren van zo’n 500 woningen openden de deuren voor publiek dat interesse heeft in de verduurzaming van huizen. Bezoekers konden onder andere langs bij een Tiny House zonder aansluiting op het stroomnet en bij een huis met een eigen windmolentje. Maar ook bij eigenaren van woningen uit de jaren 70 die via isolatie of zonnepanelen duurzamer zijn geworden. Hoeveel bezoekers er precies op het evenement zijn afgekomen, zoekt de organisatie pas achteraf uit. Naast de inschrijvingen zijn er waarschijnlijk ook nog mensen op de bonnefooi ergens binnengestapt, zegt een woordvoerster.

Altijd online

De Duurzame Huizen Route is ruim tien jaar geleden opgericht als bedrijf dat mensen helpt bij keuzes over de verduurzaming van een huis. Online kunnen mensen het hele jaar door voorbeelden bekijken van ingrepen die een huis energiezuiniger maken en twee weekenden per jaar zijn echte bezoeken mogelijk. Door de jaren heen groeide het aantal voorbeeldwoningen op de website naar bijna 2000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen