Na onstuimige maandag uitzonderlijk warme week op komst

Foto: Publicdomainpictures.net

In onze regio zit maandag de herfstvakantie er alweer op, maar de rest van het land is spekkoper: de komende week wordt het in Nederland bijzonder warm voor de tijd van het jaar, verwacht Weer Online. Met name in het zuiden kan het warmer dan 20 graden worden.

Dankzij een zuidelijke wind wordt er zeer zachte lucht richting ons land geblazen. In combinatie met de soms uitbundig schijnende zon kan de temperatuur daardoor behoorlijk oplopen. Normaal gesproken is het rond deze tijd zo’n 13 tot 14 graden, maar die waarden worden ook hier morgen al ruimschoots overtroffen met temperaturen van 15 tot 18 graden. Het is dan wel wisselvallig met flinke buien en een vrij krachtige wind. In Zeeland en Zuid-Holland geldt vanavond en morgen code geel vanwege mogelijk hevige onweersbuien en windstoten tot 75 kilometer per uur.

Bron: Weer Online

 

Dinsdag wordt het zo’n 17 graden en is het op het uiterste westen en noorden na droog. De rest van de week verloopt volgens Weer Online nagenoeg droog. Woensdag kan de temperatuur ’s middags van noord naar zuid uitkomen op waarden tussen de 18 en 22 graden. Volgens de huidige verwachtingen kan in de zuidelijke provincies het aantal dagen waarop de maximumtemperatuur boven de 20 graden uitkomt zelfs oplopen naar drie of vier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen