Eenmalig 1000 euro bruto voor werknemers streekvervoer

Foto: Google Street View

Medewerkers van onder andere Connexxion en EBS die vallen onder de CAO openbaar vervoer krijgen nog dit jaar een extra eenmalige uitkering van 1000 euro bruto. Dat is de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) overeengekomen met vakbond CNV.

Volgens VWOV-voorzitter Fred Kagie moet de uitkering werknemers helpen met de hoge inflatie. Daarnaast roept de VWOV de FNV op om naar de onderhandelingstafel te komen en af te zien van verdere stakingen. ‘Iedereen merkt dat het leven duurder is door de stijgende energieprijzen en de hoge inflatie. Medewerkers hebben behoefte aan direct merkbare oplossingen. Met vakbond CNV zijn we hierover in gesprek gegaan, en de extra uitkering is het resultaat van deze gesprekken,’ aldus Kagie.

Erg welkom

CNV-onderhandelaar Hanane Chikhi zegt dat de aanvulling op het inkomen in november wordt uitgekeerd. ‘De onvoorziene, ongekend hoge inflatie mag niet alleen voor rekening komen van de werknemers. We hebben daarom gevraagd om een forse extra eenmalige uitkering, bovenop de lopende CAO. We zijn blij dat we daar vandaag een concrete afspraak over hebben kunnen maken. Die 1000 euro extra is voor iedereen erg welkom.’ In het streekvervoer werken zo’n 13.000 mensen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen