Of de bus morgen komt maar de vraag: FNV-leden staken

Foto: Google Street View

Forenzen met het openbaar vervoer wordt steeds vaker een puzzel. Zo rijden morgen definitief minder bussen in onze regio (en er zijn structureel minder treinen) en legt NS-personeel hier vrijdag opnieuw het werk neer. De inzet van de stakers is steeds dezelfde: betere arbeidsvoorwaarden, minder werkdruk en een hogere beloning.

Vakbond FNV heeft een serie OV-stakingen aangekondigd, maar wat het voor reizigers zo onduidelijk maakt is dat een deel van de FNV-leden bij de busbedrijven staakt, wat betekent dat er ook een groot deel van de dienstverlening wel gereden kan worden. Daarbij moet echter wel rekening worden gehouden met vertraging en de uitval van ritten.

CNV

De werkgevers en bonden in het streekvervoer zijn al enige tijd aan het onderhandelen over een nieuwe CAO. De werkgevers hebben op 4 februari een eindbod aan CNV Vakmensen en de FNV voorgelegd en de leden van het CNV zijn daarmee akkoord gegaan. De FNV heeft niet ingestemd en voert actie, waarbij om te beginnen regionale 24-uursstakingen worden gehouden. Morgen is daarvoor onze regio aan de beurt. Dan gaan alle stallingen van de in de provincies Noord-Holland en Utrecht actieve bedrijven dicht. Op vrijdag 16 september volgt dan een landelijke stakingsdag.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen