Plannen Techlands voor samenwerking met technische hogeschool

Foto: Pixabay / Geralt

Techlands streeft naar een samenwerking met een hogeschool ter ondersteuning van de grote Zaanse food sector. Er wordt zelfs voorzichtig gedacht aan een fysieke vestiging, zei wethouder van Economische Zaken Stephanie Onclin gisteren.

Techlands gaat niet zo soepel van start als voorzien, vanwege een beroepsprocedure bij de Raad van State tegen de nieuwbouw aan de Aris van Broekweg in Zaandam, maar er is een tussenoplossing gevonden in de vorm van een Techniekcampus bij het Regio College aan de Cypressehout in Zaandam. In een tijd waarin steeds duidelijker wordt dat mensen met specialistische technische vakkennis schaarser worden terwijl de vraag toeneemt, is een opleiding als Techlands van Zaanstad van grote toegevoegde waarde.

Steunfractielid Nick Hendriks van het CDA had aangestipt dat Zaanse bedrijven gerenommeerde afdelingen Research & Development hebben, die van grote toegevoegde waarde kunnen zijn voor de hele lokale economie. Hij informeerde naar de mogelijkheid van een hogeschool voor een extra boost, en kreeg per kerende post wat hij wilde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen