Beperkte hinder wegverkeer tijdens reparatie noodbrug

Foto: Provincie Noord-Holland

Gisteren schreven we al dat schippers boos zijn omdat de tijdelijke brug tussen Wormerveer en Wormer wegens een reparatie voor hen enkele dagen een onneembaar obstakel wordt, vandaag kunnen we daaraan toevoegen dat ook het wegverkeer er (beperkt) last van gaat krijgen. Gemotoriseerd verkeer moet op woensdagavond 19 oktober en zondag 23 oktober via de Ned Benedictweg rijden.

De noodbrug is sinds 14 september in storing en kan nu nog maar één keer per uur op vaste tijden worden bediend. Uit onderzoek is gebleken dat één van de cilinders die nodig is om de brug te openen niet meer functioneert en vervangen moet worden. De werkzaamheden hiervoor starten op woensdagavond 19 oktober en nemen naar verwachting ruim vier dagen in beslag. Schepen lager dan 1,20 meter kunnen onder de brug blijven varen. De overige scheepvaart moet omvaren via de Nauernaschevaart of Purmerend, zo laat de provincie weten.

Fietsers en voetgangers

Het wegverkeer kan tijdens de reparatiewerkzaamheden grotendeels gebruik blijven maken van de brug. Alleen bij het verwijderen en plaatsen van de cilinder is hij afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dit vindt plaats op woensdag 19 oktober (van 22:00 uur tot 05:00 uur) en op zondag 23 oktober (de gehele dag tot 24 oktober 05:00 uur). Fietsers en voetgangers blijven er de hele duur van de reparatie overheen kunnen, maar dienen rekening te houden met mogelijke kortdurende stremmingen (van maximaal vijftien minuten) tijdens het verwijderen en plaatsen van de cilinder op 19 en 23 oktober.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen