Vaste tijden ingevoerd voor openingen tijdelijke Zaanbrug

Foto: Provincie Noord-Holland

De noodbrug tussen Wormerveer en Wormer is sinds 14 september in storing en wordt sinds gisteren op vaste tijden rond het hele of halve uur bediend. Eén van de twee cilinders is beschadigd en beide zijn nodig om de brug te openen. Door het mankement kan de brug veel minder vaak bediend worden.

Totdat de storing verholpen is, is besloten dat de tijdelijke brug elk uur op vaste tijden wordt bediend en dus open gaat voor scheepvaart. Voor het verkeer op de weg betekent een opening van de brug een langere wachttijd dan voorheen, omdat het aantal schepen dat ligt te wachten groter is. Aan de andere kant is er dan wel duidelijkheid over wanneer zij wel en niet gebruik kunnen maken van de brug. De tijdstippen waarop bediend wordt zijn:

  • Werkdagen rond 06:00 uur, 07:30 uur, 08:30 uur, tussen 10:00 en 21.00 uur telkens op het hele uur en voor de laatste keer om 21.45 uur;
  • Zaterdag 07:30 uur, 08:30 uur, en tussen 10:00 en 20:00 uur telkens op het hele uur;
  • Zondag tussen 10:00 en 19:00 uur rond de hele uren.

De aangepaste bedientijden gelden voor de beroepsvaart. De pleziervaart kan ‘meeliften’en zo ook de brug passeren. Als er geen beroepsvaart ligt te wachten voor de brug, dan wordt de tijdelijke brug alleen op de aangepaste bedientijden bediend als er meerdere plezierschepen voor de brug wachten. Hoe lang de tijdelijke brug in storing blijft en de aangepaste bedientijden dus blijven gelden is nog niet bekend. Er wordt gezocht naar een oplossing om het mankement aan de brug zo spoedig mogelijk te herstellen.

Reacties

Cookieinstellingen