Twee openbare laadpalen voor Witte Veerstraat Zaandijk

Foto: Bluekens EV

De Witte Veerstraat in Zaandijk krijgt twee openbare laadpalen voor elektrische auto’s. Voor de gemeente is ‘een mogelijk hoge parkeerdruk in de omgeving’ geen aanleiding om de aanvraag voor de palen niet in te willigen.

 

De voordelen van energiezuinige en geen uitlaatgassen uitstotende personenwagens wegen daar tegenop en stekkerauto’s leveren bovendien een bijdrage aan de milieudoelstellingen van Zaanstad en van de Rijksoverheid, aldus het verkeersbesluit. Minder vervuiling en een schonere lucht rechtvaardigen de plaatsing van de palen en dragen bij aan de verduurzaming van het autobezit in de omgeving. De laadpalen zullen duidelijk zichtbaar en gemakkelijk bereikbaar zijn en door verschillende elektrische auto’s te gebruiken.

Bezwaar maken

De parkeerplaatsen bij de palen worden gereserveerd voor elektrische personenwagens, die voor handhavers duidelijk als zodanig herkenbaar noeten zijn. Onder meer door de oplaadkabel. Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit hebben zes weken de tijd om een bezwaarschrift in te dienen bij Burgemeester & Wethouders van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van de datum, naam, adres, tefefoonnummer, handtekening en de motivering van de bezwaren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen