Assendelvers niet massaal tegen asielopvang en flexhuizen

Foto: Freesvg.org

Een buurtpeiling die vorige week is gehouden in Assendelft heeft uitgewezen dat veel mensen de opvang van asielzoekers bij Lycurgus en de tijdelijke woningen voor Oekraïners aan de Noorderveenweg ‘prima ontwikkelingen vinden, maar dat het allemaal wel erg snel gaat’. Een petitie tegen de woningen is inmiddels 365 keer getekend.

Dat heeft burgemeester Jan Hamming de raad laten weten. ‘Er waren uiteraard ook vragen en kritische feedback,’ schrijft hij. De peiling zal worden gebruikt om ‘het beeld van het draagvlak in de buurt verder te verrijken’. Medewerkers van de gemeente hebben bij het station, het winkelcentrum en deur-aan-deur vragen gesteld aan inwoners van Assendelft over hun ervaringen met de tijdelijke en inmiddels alweer afgelopen asielopvang en hun mening gevraagd over de tijdelijke flexwoningen.

Ontmoeting

Het sociaal winkeltje in Assendelft is twee dagdelen per week geopend voor Oekraïense vluchtelingen die bij gastgezinnen verblijven, zodat ze elkaar daar kunnen ontmoeten, schrijft Hamming ook. In het laatste weekend van september werd in de Havenstraat in Zaandam Burendag gevierd met buurtbewoners en Oekraïense vluchtelingen.’ Volgens de organisatoren was het een succes.’

Schoolkinderen

Vanaf deze maand worden niet alle Oekraïense leerlingen meer per busje naar school gebracht, maar  gelden voor hen dezelfde regels als voor iedereen. Dat betekent dat vrijwel alle leerlingen en ouders op eigen gelegenheid naar school zullen gaan. Ter voorbereiding hierop zijn fiets- en verkeerslessen geweest, aldus de burgemeester.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen