Weekend van de Wetenschap met blik op chocola en pudding

Foto: Duyvis Wiener

Belangstellenden kunnen tijdens het komende Weekend van de Wetenschap een kijkje nemen in het Technology Centre van Royal Duyvis Wiener in Koog aan de Zaan. Daar zijn de machines te zien die producenten van chocolade wereldwijd gebruiken. In het Hemlab draait het dit weekeinde om pudding.

Mensen kunnen bij Duyvis Wiener achter de schermen van de wondere wereld van chocolade kijken. ‘Beleef de reis van cacaoboontje tot chocoladereep,’ zo nodigt het bedrijf gasten uit. Met de belofte dat ‘proeven er natuurlijk gewoon bijhoort’. Het Technology Center aan de Schipperslaan 15 is morgen open tussen 13.30 en 16:00 uur en zondag tussen 13:30 en 16:00 uur. Het programma bedoeld voor kinderen en jongeren vanaf acht jaar en voor ouders en grootouders is inmiddels volgeboekt.

Hemlab

De Zaanstreek is trots op haar grote voedingsindustrie en bij het jeugdlab kan dit jaar tijdens het Weekend van de Wetenschap pudding gemaakt worden van natuurlijke producten. De pudding die dit jaar wordt gemaakt is geheel biologisch met als grondstoffen aardappelen, bietjes, geelwortel en gevriesdroogde vruchten. De workshop is gratis voor kinderen van zeven tot twaalf jaar en er kan maximaal één volwassene per kind mee. Reserveren voor kinderen en volwassenen kan hier. Het lab aan het Barndegat 8 in Zaandam staat morgen in het teken van pudding van 10:30 tot 17:00 uur en zondag van 10:30 tot 17:00 uur.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen