Donderdag korte actie Klimaatcoalitie bij stadhuis

Foto: Pixabay / Mary1826

De Zaanse Klimaatcoalitie houdt donderdagavond van 18:15 tot 18:45 uur een korte manifestatie gehouden op het Stadhuisplein in Zaandam, waarna er wordt ingesproken tijdens de raadsvergadering. De Klimaatcoalitie en bezorgde inwoners willen het signaal afgeven dat er nú moet worden ingegrepen.

 

Met groene vlaggen zullen ze hun oproep ‘Zaanstad roep de klimaatcrisis en de biodiversiteitscrisis uit’ laten zien en horen. ‘Het uitroepen van de klimaat- en biodiversiteitscrisis is het begin van de oplossing. Dit gaat onszelf en de gemeente enorm helpen om sneller de uitstoot van broeikasgassen naar beneden te brengen en te zorgen voor een versnelde transitie naar een klimaatneutrale en gezonde stad,’ aldus de bezorgde burgers.

Tijdens de inspraak zal een brief die is ondertekend door veel organisaties en inwoners worden aangeboden aan de wethouder van Duurzaamheid, René Tuijn.  De Klimaatcoalitie is landelijk een samenwerking van bijna 100 lokale en nationale organisaties die zich sterk maken voor een rechtvaardig klimaatbeleid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen