Gouden Buur Award voor Betty Brandsma uit Assendelft

Foto: Facebook / Marion Donker-Dekker

Het is morgen weer de jaarlijkse burendag en dat wordt een hele bijzondere voor Betty Brandsma uit Assendelft. Meer dan 1000 mensen in Nederland nomineerden hun buur voor de Gouden Buur Award 2022 van Nextdoor en Anja Burger deed dat voor Brandsma. Zij werd gekozen als beste buur van Noord-Holland.

De Assendelftse verbindt de buurt met vele dingen: ze organiseert het haak- en breicafé, de zwerfvuilbrigade met een ‘Uurtje voor een schoner buurtje’, is gastvrouw voor Het Sociale Winkeltje en is nooit te beroerd om daar schoon te maken, ze steunt mensen met weinig geld, betrekt iedereen uit de buurt bij allerlei activiteiten, zorgt bij afwezigheid voor de dieren van haar buurtgenoten, is al jaren sociaal maatje voor diverse mensen uit de wijk en voor mensen met een verstandelijke beperking, springt bij waar nodig is en levert spullen aan, aldus haar buurvrouw Burger.

Het was de zesde keer dat Nextdoor de Gouden Buur Awards organiseerde. Met de uitreiking wil de organisatie buren inspireren en bijdragen aan het bouwen van sterke buurten. Dit jaar werd uit de 1097 genomineerden in elke provincie een winnaar gekozen. Maar ook degene die niet hebben gewonnen blijven niet zonder prijs. Buren kunnen elkaar alsnog in het zonnetje zetten via de digitale Gouden Buur Award die zij per e-mail hebben ontvangen. Op Burendag krijgen zij dan hun Gouden Buur Award overhandigd van diegenen die hen hebben genomineerd.

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen