Inschrijving BKZ-woningen verlengd vanwege opstartproblemen

Foto: Oostzijderpark.nl

Nog geen enkele van de tien BKZ-starterswoningen in het project Oostzijderpark is verkocht, zoals wij gisteren abusievelijk meldden: we hebben ons verteld op de digitale kaart waarop de gegevens van alle te koop staande appartementen vermeld staan. Win telden er ‘nog’ negen, het zijn ze alle tien.

Uit de verlenging van de inschrijftermijn is bovendien ten onrechte het beeld ontstaan dat er geen interesse in de woningen zou zijn, laat BKZ weten. Er zijn juist al bijna 100 inschrijvers en elke dag groeit de lijst nog: er zijn nog 300 mensen bezig met een inschrijving, maar die missen nog stukken nog door vertraging elders. Dat is de voornaamste reden van uitstel. Als de inschrijving definitief gesloten is worden de woningen verloot en vervolgens toegewezen.

Opstartproblemen

Op 1 september is de inschrijving voor de tien BKZ-woningen op het Oostzijderpark gestart, in een digitaal systeem. Omdat het om het eerste BKZ-project gaat, zijn er bij de start opstartproblemen geweest bij het fine tunen van het inschrijfsysteem op de vereisten voor een BKZ-woning. Deze vereisten zijn van belang om ervoor te zorgen dan de woningen bij de juiste doelgroepen belanden, die anders weinig kans op de woningmarkt hebben.

Vermogensgrens

Nu het model van de tekentafel naar de werkelijke wereld is gegaan, blijken veel starters aan te geven dat zij meer vermogen hebben dan de huidige maximale grens. Zij hebben deze middelen bovendien straks na de oplevering ook echt nodig, in een tijd dat de kosten om een woning bewoonbaar te maken snel zijn gestegen. Het college  heroverweegt daarom komende week of de maximale grens kan worden aangepast, ook nog voor het Oostzijderpark.

‘De leerpunten uit het inschrijvingsproces van dit project dragen ertoe bij dat de inschrijving bij de vele projecten die er nog aan komen met BKZ-woningen, eenvoudiger voor de geïnteresseerden kan verlopen,’ laat BKZ weten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen