Opknapbeurt Westzanerdijk vandaag gestart

Foto: Gemeente Zaanstad

De gemeente gaat de Westzanerdijk opknappen. Tussen de Aris van Broekweg en de Ringweg wordt het asfalt vervangen en ook worden de stoepen en de parkeervakken aangepakt. De werkzaamheden duren tot eind februari 2023.

De werkzaamheden zijn bedoeld om het asfalt en het historische karakter van de dijk te herstellen en ook wordt de snelheid verlaagd. De Westzanerdijk wordt een fietsstraat met bruinrood asfalt waar de auto te gast is. Daarvoor komt er een drempel te liggen aan het einde van de Aris van Broekweg en wordt de rijweg bij het kruispunt met de Ringweg versmald. De betonnen stenen wordeb vervangen door gebakken stenen.

Werk nu gestart

Aannemer Reimert Bouw & Infrastructuur is begin september al begonnen met de inrichting van het werkterrein aan de Aris van Broekweg en de aanleg van de tijdelijke parkeerplaats langs de Zilverling. Ook ligt grond klaar bij Midvoor. Deze wordt gebruikt om de dijk te verbreden voor een voetpad langs de rijweg. Het vervangen van het asfalt tussen huisnummer 458 en 478 begon vandaag; de rijweg tussen huisnummers 118 en 121 is van  27 september tot 18 oktober aan de beurt.

Omrijden

Daarna werkt de aannemer aan de overige weggedeeltes. De rijweg moet ook nóg een keer helemaal afgesloten worden, om de laatste laag asfalt aan te kunnen brengen. Tijdens het werk zijn delen van de weg voor al het verkeer afgesloten. Voor fietsers geldt een omleiding over de Ringweg. Auto’s kunnen via de Hoofdtocht rijden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen