Handig worden met 2D en/of 3D in het FluXlab

Een eindproduct van Scetch Up.
Een eindproduct van Scetch Up.
Foto: FluXus

FluXus komt nu de zomervakantie erop zit met een kennismaking met de programma’s Blender en Sketch Up. In het FluXlab kan zo iedereen meer leren over 2D en/of 3D. Voorkennis is niet nodig.

Gemaakt met Blender.

 

De avonden worden om de week op de woensdagavond gehouden en zijn bedoeld voor cursusten vanaf veertien jaar. Opgeven kan via [email protected]. In vier avonden worden de basisvaardigheden uitgelegd om creatief digitaal te tekenen in Sketch Up. Het eindproduct is een hanglamp van eigen ontwerp.

De reeks start op 21 september en krijgt een vervolg op 5 en 19 oktober en 2 november, van 19:15 tot 21:00 uur. In de cursus over Blender wordt in vijf lessen een object met 3D-ontwerpsoftware gemodelleerd. Het eindresultaat is een eigen model, 3D geprint. De data zijn 28 september, 12 oktober en 26 oktober, 09 november en 23 november, eveneens van 19:15 tot 21:00 uur.

Mode

Binnenkort zal er ook een kennismaking komen met Nieuwe techniek in de mode. Hierover verschijnt binnenkort meer informatie op de website van FluXus. Bij interesse is er een mailinglijst, geven kan door een mailtje te sturen naar [email protected]. U wordt dan op de hoogte gesteld zodra er nieuwe informatie bekend is.

Kosten

Het FluXlab is een maakplek waar creatieve makers – professionals en hobbyist en– elkaar ontmoeten, machines delen en kennis en ideeën uitwisselen. Er zijn onder andere 3D printers, een lasersnijder en plotter, elektronica en software aanwezig om ieders creatieve ideeën te ontwerpen en vorm te geven. Deelname aan de workshops kost negen euro per keer of met een strippenkaart voor tien lessen voor 80 euro. Deelnemer tot 21 jaar betalen 7,50 euro per keer of per strippenkaart 65 euro.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen