Sociale huurwoningen Wormerveer in recordtijd gereed

De Halm tijdens de bouw.
De Halm tijdens de bouw.
Foto: WormerWonen

WormerWonen, HSB Bouw en wethouder Harrie van der Laan hebben vandaag woongebouw De Halm aan het Noordeinde in Wormerveer voor geopend verklaard. Daarmee voegt de corporatie 29 sociale huurwoningen toe aan haar portefeuille. De huurders krijgen binnenkort de sleutels.

 

Directeur John van Nimwegen stelde bij deze gelegenheid dat ‘de woningnood zó hoog is opgelopen dat we de daad nu voor het woord moeten plaatsen’. ‘Er moeten knopen doorgehakt worden over locaties, kosten en vergunningen,’ zei hij. Van de Laan nam daarop een bijl ter hand en hakte letterlijk een knoop door.

De Halm is in anderhalf jaar tijd gebouwd, wat een topprestatie is. ‘En bovendien met woningen van goede kwaliteit, die duurzaam én betaalbaar zijn,’ aldus de wethouder. Van der Laan kan zich voorstellen dat veel mensen in het prachtige gebouw geen sociale huurwoningen zien. ‘Maar dat is toch echt zo.’ Zaanstad zal initiatieven voor dergelijke woningbouw graag en vol energie ondersteunen. ‘Daarnaast dwingt de huidige woningnood ons tot onorthodoxe maatregelen. Naast de reguliere woningbouwprojecten zet ik mij als wethouder Wonen volop in voor flexwoningen voor starters en spoedzoekers die in korte tijd te realiseren zijn. Wij werken hierbij samen met de corporaties.’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen