Bijna 30 huurwoningen in gebouw De Halm Wormerveer

Foto: WormerWonen

Corporatie WormerWonen, ontwikkelaar BPD en bouwbedrijf HSB zorgen dat er 29 sociale huurappartementen bij komen aan het Noordeinde in Wormerveer, in een woongebouw genoemd naar het in 1978 afgebrande zaadpakhuis De Halm dat daar heeft gestaan. Vandaag zijn daarvoor de overeenkomsten getekend

Wethouder Songül Mutluer van Wonen, Edward Zevenbergen van BPD, Camiel Honselaar van HSB en John van Nimwegen van WormerWonen gooiden elk een oud muntje in een met beton gevulde paalkop om het startsein voor de bouw te geven. De paalkop markeert het hart van de nieuwbouw op de plaats van de hoofdentree; waar iedereen straks binnenkomt. Van Nimwegen weet als geen ander hoeveel mensen op zoek zijn naar een fijne en betaalbare woning, gezien het overweldigende aantal reacties op sociale media op voorgaande nieuwbouwprojecten.

Veel in aanbouw

‘WormerWonen heeft grote investeringsplannen en maar liefst 136 woningen in aanbouw, en daar komen nu deze nog eens bij. Zo dragen we ruim bij aan de Zaanse ambitie om het aantal sociale huurwoningen uit te breiden,’ zei hij. ‘Het is belangrijk dat we zoveel mogelijk mensen binnen niet al te lange tijd een fijn thuis kunnen bieden. WormerWonen streeft naar een hoge kwaliteit van haar woningen. Het moeten goede, comfortabele en duurzame woningen zijn, in gebouwen die gezien mogen worden. De Halm wordt één van die karakteristieke gebouwen die WormerWonen rijk is.’ De oplevering van de appartementen is volgend jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen