Lezing Joris Luyendijk over bestseller ‘De zeven vinkjes’

Foto: Wikipedia

Schrijver en journalist Joris Luyendijk komt op maandag 26 september naar Purmerend om een lezing te geven over zijn veelbesproken bestseller De zeven vinkjes. De bijeenkomst begint om 16:00 uur in de bibliotheek aan de Waterlandlaan 40 en is gratis toegankelijk.

De lezing wordt georganiseerd door het Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek – Waterland, in samenwerking met de bibliotheek in Purmerend. De zeven vinkjes gaat over de privileges, of bijna geboorterechten waar veel mensen die ervan profiteren zich helemaal niet bewust zijn. Dat zijn de mensen die niet te discrimineren zijn, omdat iedereen zich altijd aanpast aan hun manier van leven, standaarden en gedragMensen met onder meer ‘de juiste’ hoge opleiding. 

Beïnvloeding

Luyendijk werd zich wel bewust van die uitzonderlijke positie als ‘witte autochtone heteroman uit een goed nest met aan de muur diploma’s van het Gemeentelijk Gymnasium te Hilversum en de Universiteit van Amsterdam’. In De zeven vinkjes probeert hij te begrijpen wat zijn uitgangspositie heeft gedaan met zijn zelf, mens en maatschappijbeeld. En wat doet het met een land, wanneer mannen zoals hij er de dienst uitmaken? 

Vragen stellen

Luyendijk gaat  tijdens de bijeenkomst in Purmerend dieper op in op prikkelende vragen en stellingen over ongelijkheid en privileges. Bovendien zal presentator Nada Temelkov hem aan de tand voelen over zijn privileges en de wens die te doorbreken. Ook het publiek in de zaal kan vragen afvuren op Luyendijk. Na afloop is er de mogelijkheid om De zeven vinkjes aan te schaffen en door de auteur te laten signeren. Online aanmelden voor de bijeenkomst is mogelijk via de bibliotheek Waterland of telefonisch via het Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek – Waterland op het telefoonnummer 075 612 5696.

Reacties

Cookieinstellingen