Gouden ster voor organisatie overblijven op De Horizon

Foto: Google Street View

De islamitische basisschool De Horizon in Zaandam heeft opnieuw een gouden ster gekregen voor haar tussenschoolse opvang. De organisatie van het overblijven is er prima geregeld. De sterren worden uitgereikt door TSO Voorbeeldschool, een organisatie die zich inzet voor een optimale begeleiding van kinderen die overblijven.

De kinderen eten in de klaslokalen met veel teksten van de methode De Vreedzame School en in de drie kleutergroepen staan bij tussen de vijtien en twintig kinderen in iedere groep twee overblijfkrachten paraat voor de begeleiding. De kleuters hebben een eigen speelplein waar gespeeld kan worden in de zandbak, maar ook met karretjes, stepjes en dergelijke. Tijdens het buitenspelen is er behalve de overblijfkrachten ook altijd een leerkracht aanwezig.

Voldoende speelgelegenheid

Om de speelruimte voor de kinderen zo groot mogelijk te houden worden hun tijden afgewisseld, zodat nooit alle leerlingen van de grote school tegelijkertijd buiten zijn. De Horizon heeft overigens een mooi, groot, schoolplein. De groepen 3 tot en met 8 spelen op het grote plein met een grote voetbalkooi die zowel door de midden- als bovenbouwkinderen gretig gebruikt wordt. Er is een klimrek en er zijn bankjes om lekker te zitten en te praten.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen