Kennismaking met sporten voor mensen met beperking

Foto: Flickr / Edwin Martinez

Vijf regionale partijen komen tijdens de Nationale Sportweek in september samen met De Beweegkaravaan. Op drie locaties in Krommenie, Middenbeemster en Edam wordt een (sport)evenement gehouden speciaal voor sporters met een beperking.

Op de drie locaties wordt het sport- en beweegaanbod voor aangepast sporten in de regio gepresenteerd en kan worden meegedaan met gratis clinics. Organisator en verenigingsondersteuner Simon den Heeten van het Sportbedrijf Zaanstad is enthousiast: ‘Dit project is een goed voorbeeld van hoe verschillende partijen samen een evenement neer kunnen zetten voor sporters met een beperking. Wij ontvangen vanuit de regio veel berichten over sport- en beweegaanbod voor deze doelgroep. Met dit evenement kunnen wij goed in kaart brengen waar vraag naar is, hier in de toekomst naar handelen en nog meer structureel aanbod creëren.’

Plezier voorop

Tijdens de clinics die worden gegeven staat samen bewegen mét plezier voorop. Want plezier hebben in bewegen is belangrijk. Op de dag zelf krijgen deelnemers ook informatie over het reguliere aanbod, mogelijkheden van de Uniek Sporten Uitleen en de financiële mogelijkheden om de drempel naar bewegen te verlagen. In Krommenie worden op dinsdag 20 september van 13:00 tot 16:00 uur clinics tennis, korfbal, dans en sport/spel algemeen gegeven bij de tijdelijke locatie van Odion Zonnehoek aan de Populierenlaan 46.

Bij Sportcentrum De Kloek in Middenbeemster kunnen sporters op zaterdag 24 september ussen 13:00 en 16:00 uur sporten als rolstoelhandbal en rolstoelbasketbal proberen aan de Insulindeweg 11 en in Edam zijn ze op zaterdag 17 september van 13:00 tot 16:00 uur welkom bij Atletiekvereniging Edam. Daar zijn aan de Burgemeester Versteeghsingel 5 onder andere clinics te volgen van rugby, rolstoelhandbal, gym/dans, kickboksen, atletiek, bootcamp en judo.

Aanmelden

De Beweegkaravaan is een samenwerking tussen Spurd, Sportbedrijf Zaanstad, Team Sportservice, Odion en de Dirk Kuyt Foundation. Aanmelden kan hier. Wie nog vragen heeft, meer informatie wil of ergens hulp bij nodig heeft kan per e-mail contact opnemen met Maud Boks via [email protected].

Reacties

Cookieinstellingen