Gemeente komt weer langs voor overtollige tuintegels

Foto: Gemeente Zaanstad

De gemeente gaat op de vrijdagen 2 september en 21 oktober weer overbodige tuintegels ophalen die hebben plaatsgemaakt voor groen.  U kunt zich hier uiterlijk twee dagen voor de ophaaldag voor aanmelden via [email protected]. Vermeld in de e-mail uw naam, adres en zo precies mogelijk waar u de tegels neerlegt.

Het is in ieder geval belangrijk dat u de op te halen tegels niet in uw tuin neerlegt, maar op een plek aan de openbare weg. De ophaalwagen kan er goed bij als ze niet achter een auto of direct naast een container liggen. De gemeente neemt alleen tegels mee, dus geen planten, aarde, bakstenen of stukken hout. Grindtegels en andere puintegels mogen wel. Een tegel is 30 bij 30 centimeter. Alle stenen die kleiner of groter zijn moeten dus worden omgerekend naar dit formaat. Er gaan elf tegels in een vierkante meter. Van de opgehaalde betontegels wordt weer nieuw beton gemaakt.

Wedstrijd

Vergeet niet om een foto te maken van de tegels die u uit uw tuin heeft gehaald. Dan kunt u deze samen met het aantal tegels opgeven via nk-tegelwippen.nl en  worden ze bij de Tegelteller van Zaanstad opgeteld. Onze gemeente doet dit jaar voor de tweede keer meer aan het NK Tegelwippen dat nog tot en met 1 oktober duurt, maae doet niet mee om de prijzen. Bij de gemeenten met meer dan 100.000 inwoners voert Almere al een hele tijd de rangrijst aan, met 63.536 verwijderde tegels. Dat zijn er 299,92 per inwoner. Zaanstad staat op plek achttien, met in totaal 4819 tegels ofwel 30,75 stuks per inwoner. Er doen 21 grote gemeenten mee.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen