GGD’en klaar voor najaarscampagne coronaprikken

Foto: PxHere / Ali Raza CC0

De GGD’en zeggen klaar te zijn voor de nieuwe ronde inentingen tegen het coronavirus. Of het aangepaste coronavaccin waar het kabinet op hoopt op tijd door de Europese medicijnwaakhond EMA is beoordeeld, is nog de vraag. In Assendelft wordt momenteel een nieuwe priklocatie opgetuigd voor Zaanstreek – Waterland, meldt het ANP.

In eerste instantie zijn mensen met een hoger risico op een ernstig verloop van een coronabesmetting dit najaar aan de beurt voor een herhaalprik, evenals zorgpersoneel met patiëntencontact. Het is de bedoeling dat de GGD’en vanaf half september 700.000 prikken per week kunnen zetten. Sommige regio’s zijn nog op zoek naar personeel voor de vaccinatielocaties. Het kabinet wil aangepaste versies van de coronavaccins van Pfizer en Moderna gebruiken voor de nieuwe prikronde.

Nieuwe vaccins

De nieuwe vaccins moeten beter beschermen tegen de omikronvariant van het virus. De EMA buigt zich momenteel over de nieuwe versies van de prikken. Het is nog onduidelijk wanneer dat oordeel klaar is. Het Nederlandse College ter Beoordeling van Geneesmiddelen denkt in de loop van september met een uitspraak te komen. Als de aangepaste vaccins niet voor half september beschikbaar zijn, komt het Outbreak Management Team Vaccinatie met een nieuw advies over de aanpak van de najaarscampagne.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen