Panden Zaandam en Wormerveer worden kleine(re) woningen

Foto: Google Street View

Er mogen weer twee panden worden verbouwd tot kleine(re) wooneenheden. Er zijn  zogenoemde woningvormingsvergunningen verleend voor de Hogendijk 112 in Zaandam en Zaanweg 10 in Wormerveer.

 

Op het eerste adres mogen vier zelfstandige woonruimten komen en op het tweede twee. In het inmiddels niet meer in gebruik zijnde pand in Wormerveer (zie hiernaast) zaten ooit restaurant De Rijcke Jonker en later de shisha lounge Chill Out, die gesloten werd toen door een beleidswijziging alleen nog waterpijpcafés in het centrum van Zaandam werden toegestaan. Er waren eerder plannen voor vier woningen, blijkt uit een omschrijving met foto’s op de website van Hillside Development. Het pand tussen het Wilhelminapark en de Zaan ‘wordt omgetoverd tot vier hoogwaardige appartementen, die eind 2022 worden opgeleverd,’ heet het daar.

Hogendijk

Aan de Hogendijk (het pand dat is afgebeeld boven dit bericht) gaat het om een woning uit 1920 met een woonoppervlakte van 94 op een perceel van  van 105 vierkante meter, volgens de website Huispedia. Hoewel de vergunning in de Bekendmakingen van 17 augustus gepubliceerd is, is er op 6 september al een hoorzitting naar aanleiding van bezwaarschriften die zijn ingediend tegen een eerder verleende omgevingsvergunning voor het splitsen van de woning in vier appartementen en het herstel van de fundering. Wie daarbij aanwezig wil zijn kan dat tot uiterlijk één dag voor de hoorzitting per e-mail aangeven bij [email protected]. De woning staat naast de fietsenzaak Siem de Boorder, die mogelijk deels wordt gesloopt om te worden herbouwd als negen woningen.

Bezwaar maken

Belanghebbenden die het niet eens zijn met de verleende woningvormingsvergunningen kunnen binnen zes weken digitaal een bezwaarschrift indienen. Hiervoor is een DigiD nodig. Per brief kan ook, naar B&W van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Zet in uw bezwaarschrift in ieder geval de datum, uw naam, adres en handtekening en waarom u bezwaar maakt. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen