Testlocatie corona in Koog aan de Zaan ook ’s middags dicht

Foto: Publicdomainpictures.net

Het is nu ook te warm geworden voor GGD-medewerkers in de voormalige Katholieke kerk aan de Boschjesstraat in Koog aan de Zaan. Vanmiddag is de coronatestlocatie daarom gesloten. Ook in Purmerend kan tot en met maandag 15 augustus uitsluitend tot 12.00 uur getest worden.

Intussen zijn de twee actiegroepen Help de huisarts verzuipt en De Bevlogen Huisartsen boos op zorgminister Ernst Kuipers over wéér meer taken in de voorbereiding op de volgende coronavaccinatieronde. Ze hebben hem er een ‘motie van treurnis’ over gestuurd. ‘Het is de zoveelste keer dat huisartsen, zonder overleg, geconfronteerd worden met extra werk,’ schrijven de actiegroepen. In juli kondigde Kuipers aan dat alle twaalfplussers vanaf half september een herhaalprik tegen het coronavirus kunnen krijgen.

Niet de afspraak

Naast zorgpersoneel met patiëntencontact zijn ook mensen met een hoger medisch risico als eersten aan de beurt. Huisartsen zouden die selectie moeten maken. De Landelijke Huisartsen Vereniging liet direct na de aankondiging al weten niet blij te zijn met de gang van zaken. ‘We hadden afgesproken dat de voorwaarden, de timing en het proces vooraf helder zouden zijn. Nu ontstaat er onrust die niet had gehoeven.’ De actiegroepen zijn boos omdat ze midden in de zomerperiode tijd moeten vrijmaken om hun patiënten die voorrang zouden moeten krijgen bij een Covid-booster te identificeren. ‘Wij willen niet meer geconfronteerd worden met werkzaamheden waarover geen overleg is geweest.’

 

Reacties

Cookieinstellingen