Beelden Zaanse Schans (alweer) populair op Instagram

Foto: Twitter / Harry J. te U.

Het Rijksmuseum is de meest populaire hotspot van ons land op Instagram. De hashtag Rijksmuseum werd al ruim 478.000 keer gebruikt en de plaatstag ruim 621.000 keer, blijkt uit onderzoek van het online marketing bureau Seeders. Het ‘populaire dorpje’ Zaanse Schans moet het doen met bijna 300.000 foto’s op het platform.

Andere populaire plekken in Amsterdam zijn de Amsterdamse grachten (bijna 800.000 keer geplaatst op Instagram) en het Vondelpark (bijna 700.000 keer). Hiermee staan de grachten en het park op de derde en vierde plaats in de lijst, achter de Efteling. De Zaanse Schans bezet de vijfde plek. Ter vergelijking: de eveneens beroemde molens van Kinderdijk staan tien plekken lager.

Texel is veruit het meest populaire Waddeneiland van ons land onder gebruikers van Instagram, zo blijkt. Terschelling volgt op ruime afstand. Achtereenvolgens Ameland, Vlieland en Schiermonnikoog maken het rijtje eilanden af. Het onderzoek van Seeders is gebaseerd op het aantal geplaatste foto’s op Insta in de plaats- en de hashtag. De data zijn verzameld in de week van 1 augustus dit jaar. De drukte is terug op de Schans

Reacties

Cookieinstellingen