Na de zomervakantie starten weer cursussen in Gemeentearchief

Een familieportret uit de Zaanse Beeldbank.
Een familieportret uit de Zaanse Beeldbank.
Foto: Gemeentearchief Zaanstad

Het Gemeentearchief houdt vanaf september weer diverse cursussen in de eigen studiezaal aan het Stadhuisplein in Zaandam. Ze duren vier tot acht avonden en zijn geschikt voor beginners.

Els Mak geeft vanaf maandag 19 september de cursus Oud schrift. Bij archiefonderzoek met handschriften van vóór rond 1800 is het volgen van een cursus oud-schrift (paleografie) heel nuttig. Het schrift van toen is namelijk heel anders dan ons huidige handschrift en is tegenwoordig voor een ongeoefende lezer niet of moeilijk te lezen en te begrijpen. De voorbeeldteksten voor deze cursus komen uit Zaanse archieven.

Sander Wegereef geeft vanaf woensdag 7 september de introductiecursus Archiefonderzoek. Bent u bekend met de website van het gemeentearchief, maar hebt u geen idee hoe u daarop kunt zoeken dan is deze cursus iets voor u. Dezelfde docent geeft ook de beginnerscursus Stamboomonderzoek, vanaf woensdag 26 oktober, voor wie wil starten met de zoektocht naar zijn voorouders of daarmee al begonnen is, maar niet weet hoe nu verder. Omdat er veel met digitale bronnen wordt gewerkt, is de cursus ook geschikt als  voorouders niet uit de Zaanstreek komen. Aanmelden voor alle cursussen kan hier.

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen