112

Twee personenwagens in vlammen opgegaan in Zaandam

Foto: Politie.nl

Twee auto’s zijn afgelopen nacht door brand getroffen in Zaandam: eerst rond 23:50 uur in de Cronjéstraat en vervolgens was het rond 03:15 uur raak in de Dr Schaepmanstraat. In beide gevallen gaat het vermoedelijk om brandstichting.

Dat was zeer zeker het geval in de Dr Schaepmanstraat, waar naast het gebluste maar verwoeste voertuig een deels gesmolten jerrycan werd aangetroffen. Daar heeft vast geen limonade in gezeten. De auto in de Tuinierstraat heeft een buitenlands kenteken, waardoor het voor de politie niet meteen duidelijk was waar ze de eigenaar kon vinden. De politie gaat vandaag verder met het onderzoek in beide zaken en bekijkt daarbij ook of er een verband is tussen beide branden.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen of omwonenden die mogelijk beschikken over camerabeelden. Ook komt ze graag in contact met mensen die afgelopen nacht iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Cronjéstraat of de Dr Schaepmanstraat. Wie meer informatie heeft over één of beide branden of over camerabeelden beschikt wordt verzocht de politie te bellen via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000. Digitaal melden kan ook.

Reacties

Cookieinstellingen