Nog steeds geen duidelijkheid over herstel vloer De Droogschuur

Foto: Nunc Architecten

De Partij voor Ouderen en Veiligheid stelde er technische en schriftelijke vragen over en bracht het onderwerp ter sprake in een rondvraag in de raad, maar is daar niets mee opgeschoten. Er is nog steeds geen duidelijkheid over het herstel van de ondeugdelijke vloer van fietsenstalling De Droogschuur en de gedeeltelijke afsluiting die daardoor noodzakelijk werd.

Portefeuillehouder Gerard Slegers schreef in oktober 2020 dat herstel ‘nog zeker zes maanden’ zou duren. Medio 2021 gaf hij aan dat er sprake was van een moeilijk juridisch proces was met Zaanstad die de aannemer verantwoordelijk houdt en een bouwer die de andere kant op wijst, maar ‘voor het einde van het jaar’ werd duidelijkheid beloofd. Afgelopen februari moest Slegers echter mededelen dat het herstel van De Droogschuur toch nog vier maanden zou gaan duren en op zijn vroegst medio dit jaar gereed zou zijn. Daar zijn we nu aanbeland en er gebeurt nog steeds niets, ruim twee jaar na de opening van de stalling.

Kosten

‘De Droogschuur, het pareltje van het stationsgebied, genomineerd voor de Arie Kepplerprijs 2020, nu verloederd, een unheimische plek, staat gestut en afgezet met linten en niemand die weet hoe het nu verder gaat,’ constateert POV-raadslid Perry van der Velden met droefenis in nieuwe schriftelijke vragen. Hij is ook wel benieuwd hoeveel geld het juridische getouwtrek de gemeente inmiddels al gekost heeft en wat er wat dat betreft nog in het vat zit.

 .

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen