Vergunning voor woningen op plek Ford-garage Zeemansstraat

Foto: Gemeente Zaanstad

Het college heeft de omgevingsvergunning verleend voor het project Hazenleger in Zaandam. Het gaat om 60 woningen op de plek van de voormalige Ford-garage in de Zeemanstraat en het aangrenzende  terrein aan het Hazepad. Vanaf 18 augustus ligt het ontwerpbesluit zes weken ter inzage.

 

Het plan omvat 42 huurappartementen en achttien grondgebonden koopwoningen van drie verdiepingen. Halmar is de ontwikkelaar en OOKarchitecten heeft het stedenbouwkundig model gemaakt. De huurwoningen  worden verdeeld over twee gebouwen: een klein gebouw aan de Vinkenstraat met zes appartementen en een groot woongebouw aan de Zeemanstraat met 36. Alle woningen worden gasloos gebouwd en voorzien van zonnepanelen die een groot deel van het eigen energieverbruik opwekken. Parkeren kan op eigen terrein. De inschrijving voor de koopwoningen is gesloten, maar geïnteresseerden kunnen zich nog inschrijven als reservekandidaat.

Kleine veranderingen

Nieuw in de plannen is dat er een verbinding wordt gemaakt tussen de Zeemansstraat en het Hazepad. Daarnaast komen sommige woningen er architectonisch anders uit te zien en zijn er kleine maatafwijkingen in vrgelijking met de oorspronkelijke tekeningen. Vanaf 18 augustus kunt u het ontwerpbesluit hier vinden. Naar verwachting start de bouw van de appartementen eind dit jaar en de bouw van de eensgezinswoningen eind 2023. De oplevering van de woningen zal dan eind 2024 zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen