Gemeente veel meer geld kwijt aan renovatie Sint Michaël College

Foto: Google / Kees Vleeming

De Europese aanbesteding van de renovatie van het Sint Michaël College moet overnieuw omdat de gekozen aannemer failliet is. Dat is voor Zaanstad een financiële tegenvaller, gezien de sterk stijgende kosten voor materialen en personeel.

De nieuwe procedure is inmiddels van start gegaan, zo heeft het college de raad laten weten. Daarbij is het voorbehoud gemaakt dat de gemeenteraad eerst nog akkoord moet gaan met het nieuwe budget. De hoogte van het bedrag is vooralsnog geheim. De wet schrijft voor dat gemeenten financieel verantwoordelijk zijn voor de onderwijshuisvesting op hun grondgebied en dat de schoolbesturen verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de toegekende voorzieningen en voor het onderhoud van de gebouwen. Dit betekent dat Zaanstad het leeuwendeel (90 procent) van de kosten die met de renovatie gemoeid zijn voor haar rekening neemt.

Tijdelijke huisvesting

Het college heeft de indexatie van het project laten doorrekenen en komt op grond daarvan en van landelijk geldende percentages tot het voorstel om het normbedrag te verhogen met 13,8 procent, ’ten einde reëel te begroten en het budget te laten aansluiten bij de daadwerkelijke kostprijs’. Eerder had het college al besloten om maximaal 656.000 euro uit te trekken voor tijdelijke huisvesting voor het SMC gedurende de renovatie. Het geld is bedoeld voor een periode van vier jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen