Gemeente financiert 90 procent renovatie St. Michaël College

Foto: Google Street View

Het schoolbestuur en de gemeente hebben besloten om samen verder te investeren in een duurzame, levensduur verlengende renovatie van het St. Michaël College. De eerste fase daarvan is medio 2021 afgerond.

De plannen voor de tweede en derde fase zijn inmiddels zó ver uitgewerkt dat de  gemeente een besluit moest nemen over het ter beschikking stellen van geld, en dat komt er. Als de werkzaamheden klaar zijn heeft er een volledige technische en onderwijskundige renovatie van het oude deel van de school plaatsgevonden, aangevuld met 500 vierkante meter nieuwbouw aan de Leeghwaterweg. Het SMC kan daarmee ten minste 25 jaar vooruit.

Het SMC betaalt circa tien procent van de nog niet concreet te benoemen renovatiekosten en investeert daarnaast in zonnepanelen. Zaanstad heeft van Den Haag geld gekregen voor een luchtverversingsinstallatie dat nog dit jaar moet worden besteed. Deze subsidie wordt ingezet om coronapreventie en een beter klimaat in de school te realiseren.

Eerst aanbesteding

De bekostiging van schoolgebouwen is een verantwoordelijkheid van gemeenten, maar renovaties zijn nog niet wettelijk geregeld. Dat zit er wel aan te komen. Vooruitlopend daarop pakt Zaanstad de zaak alvast op. De vergoeding van de gemeente aan het schoolbestuur gebeurt op basis van de feitelijke kosten, die pas bekend zijn na afloop van de aanbesteding van het werk. Schoolbesturen zijn bij wet verplicht om de aanbestedingsprocedures te volgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen