Reimar von Meding over sociale nieuwbouw in Babel-lezing

Reimar von Meding.
Reimar von Meding.
Foto: KAW.nl

Architectuurplatform Babel houdt op woensdag 24 november weer een inspiratielezing die live wordt uitgezonden via YouTube. Te gast is ditmaal architect Reimar von Meding, algemeen directeur van het bureau KAW architecten.

De van oorsprong Duitse architect besloot na zijn studie aan de Technische Universiteit Delft een carrière in Nederland op te bouwen. Zijn specialiteit is het ontwerpen van sociale woningbouw van hoge kwaliteit tegen lage kosten, vanuit de overtuiging dat wonen een basisrecht is. Von Meding vindt het belangrijk om bij het ontwerpen woningen en de woonomgeving bij elkaar te brengen. Hiervoor heeft hij verschillende nominaties voor internationale architectuurprijzen ontvangen.

Ruimte vinden

In 2020 lanceerde hij met zijn Rotterdamse bureau het onderzoeksproject Ruimte Zat in de Stad, waarin uitgebreid onderzoek is gedaan naar de capaciteit van bestaande wijken. De conclusie: er is genoeg ruimte in de bestaande stad. Het doel is om deze hoeveelheid ruimte zichtbaar te maken en een plek te geven in de discussie over betaalbaar wonen en een duurzame omgang met ons land. In zijn inspiratielezing deelt Von Meding zijn inzichten en toont ontwerpen van mooie sociale huisvesting. Bert Pots is de moderator. De inspiratielezing wordt woendag 24 november vanaf 20:00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van Babel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen