Plooijer Zaandam onder vleugels Zweedse technologiereus

Foto: Google Street View

QbiQ heeft zich aangesloten bij de bedrijvengroep Indutrade Benelux. De QbiQ Group bestaat uit diverse ondernemingen die zijn gespecialiseerd in verplaatsbare systeemwanden, glaswanden, brandwerende puien en profielstalen kozijnen, waaronder Plooijer aan de Sluispolderweg in Zaandam. Plooijer Toegangstechnologieën ontwikkelt, produceert en installeert sinds 1954 stalen ramen, deuren en kozijnen voor veiligheidstoepassingen.

De bedrijven binnen de QbiQ Group ovetligheidsntwerpen, ontwikkelen en produceren zowel brandveilige als geluidsisolerende wandconcepten. Hierbij ligt de focus op duurzaamheid en circulair produceren. De wandconcepten zijn Cradle to Cradle-gecertificeerd en volgens QbiQ vrijwel eindeloos opnieuw te gebruiken. Het bedrijf werkt nauw samen met een netwerk van architecten. De QbiQ Group heeft 80 medewerkers in dienst en de netto-omzet bedraagt ongeveer 30 miljoen euro per jaar, meldt Glas in Beeld.

Onder de Indutrade Benelux-holding vallen de in de Benelux gevestigde bedrijven van het Zweedse beursgenoteerde bedrijf Indutrade AB. Indutrade richt zich op hoogwaardige technologieën voor industriële nichetoepassingen. De aangesloten bedrijven brengen technische componenten en systemen op de markt en verzorgen serviceactiviteiten. Indutrade heeft als doel te groeien met bedrijven waarin technische expertise, klantgerichtheid en een lokale infrastructuur centraal staan. De dochterondernemingen profiteren onderling van benchmarking en het informeel uitwisselen van ervaringen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen