Strijd om winst NK Tegelwippen weer losgebarsten

Foto: Gemeente Zaanstad

Hoewel er in Zaanstad beslist geen sprake is van een hype rond de vervanging van tegels voor groen, geeft de gemeente niet op en doet opnieuw enthousiast mee aan het NK Tegelwippen. Tot 31 oktober kan er weer meegstreden worden voor de winst.

Wie tegels de tuin uit heeft gedaan kan die fotograferen en doorgeven op de website van het kampioenschap. Ze worden dan bij de Tegelteller van Zaanstad opgeteld. Vorig jaar bedroeg de eindstand van 11.165 stuks, ofwel 71,25 per 1000 inwoners. Winnaar in onze categorie grote gemeenten werd Breda, met 198.429 verwijderde tuintegels (1076,83 per 1000 inwoners). Omdat Zaanstad graag wil helpen om het NK ditmaal beter af te sluitenkomt er ook nu weer een tegelophaalservice.

Vier ophaaldagen

Op de vrijdagen 7 april, 12 mei, 7 juli en 8 september worden tegels gratis opgehaald. Inwoners kunnen zich hiervoor uiterlijk twee dagen van tevoren voor aanmelden via [email protected]. Vermeld in de mail uw naam, adres en zo precies mogelijk waar de tegels worden neergelegd. Stuur daarnaast een foto mee van de tegels en noem het aantal. Dan voert Zaanstad deze in in de tegelteller.

Geschikte plekken

Het is belangrijk dat de op te halen tegels aan de openbare weg worden opgestapeld, maar niet achter of direct naast een auto, container, paal of boom. Zo kan de vrachtauto er met de grijper goed bij. Woont u in een krappe straat, dan kan de vrachtwagen misschien niet bij de voordeur komen. Leg de tegels dan aan de weg in een bredere straat. De gemeente neemt alléén tegels mee. Dus geen planten, aarde, bakstenen of stukken hout. Grindtegels en andere puintegels mogen wel. Van de opgehaalde betontegels wordt nieuw beton gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen