Bonden bereiken geen akkoord met Forbo over pensioenen

Foto: Google / Forbo Flooring

Forbo Flooring en Forbo Novilon en de vakbonden FNV Procesindustrie en het CNV hebben geen overeenstemming bereikt over een nieuwe pensioenregeling vanaf 1 januari. Dan lopen de huidige driejarige afspraken af.

‘De huidige premie is sinds 2022 niet voldoende om de ambitie van 1,875 procent pensioenopbouw te realiseren. Deze ambitie spraken we af toen we tien jaar geleden op 1 januari 2013 overgingen naar het huidige middelloonstelsel,’ aldus de FNV. Forbo bleek afgelopen maand echter ’totaal niet te willen bijdragen aan een hogere premie om ook maar iets van die in 2013 afgesproken ambitie van 1,875 procent waar te maken. Ook een tussenoplossing met minder opbouw en minder extra premie, bleek onbespreekbaar voor Forbo. FNV en CNV zijn dan ook diep teleurgesteld.’

Nutteloze werkgroep

Het pensioenfonds zal nu moeten uitgaan van de huidige premie. Hierdoor zal de pensioenopbouw die in 2022 al veel lager was in 2023 slechts 1,55 procent zijn. ‘Het idiote is ook dat we samen met het pensioenfonds en de directie een werkgroep hebben lopen die onderzoekt hoe we te zijner tijd naar het nieuwe pensioenstelsel overgaan en met welke extra kosten. Dat de directie nu al krampachtig niets extra wil bijdragen, belooft weinig goeds,’ schrijft de FNV.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen