Problemen Arla met levering melk aan onder meer AH

Foto: Wikimedia / Santeri Viinamäki

Albert Heijn heeft problemen met de leveringen van melk. Naast zuivel van het merk Arla, dat volgens de supermarktketen ook voor andere winkels niet te krijgen is, zijn er ook problemen met melk en karnemelk van het AH-huismerk. Dat zou al weken duren.

Albert Heijn is voor de 1,5 liter-verpakkingen melk en karnemelk en biologische melk van het huismerk afhankelijk van producent Arla. ‘Wij hopen later in deze week te weten wanneer de melk van de Deens-Zweedse multinational Arla weer beschikbaar is. Alternatieven zijn bij ons voldoende beschikbaar, zoals Zaanse Hoeve en houdbare melk, zodat we aan de vraag van onze klanten kunnen voldoen,’ aldus een woordvoerster van de supermarktketen.

Kwaliteitseisen

Arla laat op de website weten dat de leveringen problematisch zijn ‘omdat de melk in sommige pakken niet aan onze kwaliteitseisen voldeed´. ‘Er is geen voedselveiligheidsrisico: het gaat om de smaak, geur en uiterlijk van het product,’ aldus het bedrijf. Mensen die thuis biologische melk van het merk openen die anders is dan ze gewend zijn, kunnen een bericht met de productgegevens zoals de productiecode en houdbaarheidsdatum naar het bedrijf sturen, zodat ze hun geld terug kunnen krijgen. ,

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen