Wormerland drukt zorgen over vervuilde woongrond kop in

Foto: Google Street View

In de zoektocht naar een geschikte locatie voor 50 woonunits voor onder andere Oekraïners in Wormerland waren slechts twee locaties realistisch: een grasland in Jisp en de voormalige stortplaats aan de Poelweg in Wormer. De locatie in Jisp is afgevallen omdat de afstand tot voorzieningen te groot is.

Dat laat Wormerland weten naar aanleiding van vragen over de gekozen plek. Vorige week stuurde die gemeente een persbericht uit over de huisvesting voor vluchtelingen uit Oekraïne, statushouders en spoedzoekers aan de Poelweg. Daarbij werd de kanttekening geplaatst dat de provincie er nog groen licht voor moet geven. Uit onderzoek door Wormerland bleek in 2008 dat de grond destijds vervuild was en in 2014 is de grond daarom afgedekt met ‘een duurzame afdekking van signaleringsdoek, enkamatten en een leeflaag van 0,57 tot een meter dik’.

Geen belemmeringen

‘Tevens is er puingranulaat en verharding ter plaatse van de parkeerplaats aangebracht. De Omgevingsdienst IJmond heeft hierna bevestigd dat de leeflaag aan alle eisen voldoet. Ook bij de daarna uitgevoerde controles door de omgevingsdienst is dit wederom geconstateerd. Recent heeft de dienst bevestigd dat de bodemgesteldheid geen belemmering is voor het plaatsen van de woonunits,’ aldus de gemeente in een reactie op bezwaren die waren ingebracht door bezorgde bewoners.

Informatiebijeenkomst

Er kan echter niet geheid worden, omdat de afdekking dan beschadigd raakt. Dit is echter ook niet nodig, omdat de woonunits op stelconplaten geplaatst worden. Ook bij het aanleggen van de benodigde infrastructuur wordt hier rekening mee gehouden. Indien de provincie instemt met de bouw komt er nog een informatiebijeenkomst voor inwoners van Wormer. Dat heeft nu nog geen zin, omdat er nog geen groen licht is.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen