112

Assendelver (17) opgepakt voor beroving met geweld

Foto: Tinker Air Force Base

De politie heeft dinsdag een zeventienjarige Assendelver opgepakt wegens diens mogelijke betrokkenheid bij een beroving op de Weesperzijde in Amsterdam op 28 november vorig jaar, waarbij werd geschoten. Een 31-jarige passerende scooterrijder raakte daardoor gewond.

Uit onderzoek van de recherche blijkt dat er een verband is met een beroving die de volgende dag gebeurde op de Alfred Doblinstraat in de hoofdstad. Op maandag 29 november parkeerde een 44-jarige Amsterdammer rond 23:30 uur zijn auto in de Barbusselaan en liep naar de Alfred Doblinstraat. Tijdens deze korte wandeling hoorde de man geroezemoes en zag dat hij door drie à vier jonge mannen werd gevolgd. Plotseling werd de Amsterdammer tegen de muur geduwd en door de jongens bedreigd met een vuurwapen.

Getuigen gezocht

Nadat het slachtoffer een flinke klap had geïncasseerd, schreeuwde hij het uit van de pijn. Vermoedelijk schrokken zijn belagers van dit geschreeuw en ze renden weg in de richting van de Barbusselaan. Tijdens hun vlucht werd door de daders een schot gelost. Hierbij raakte niemand gewond. De recherche is nog steeds op zoek naar getuigen van beide incidenten.

Reacties

Cookieinstellingen