112

Verwarde man pleegt serie vernielingen in Wormerveer

Foto: Still uit YouTube-video

Een verwarde man heeft gisteren in de Lijsterstraat in Wormerveer behoorlijk wat schade aangericht.

Hij sprong eerst van een balkon op een verdieping lager gelegen balkon en vervolgens op de grond. Daarna vernielde hij het raam van een auto en de deur van de flat om weer binnen te gaan, om vervolgens via een andere deur en wat gesloopte glasplaten weer naar buiten te komen.

De acties van de man leidden tot de komst van veel politiewagens en een aantal ambulances. Ook de traumahelikopter landde. De man, waarvan niet duidelijk is of hij een straatbewoner is, is per ambulance afgevoerd.

‘Gevaarlijker dan terroristen’

In Rotterdam noemde politiechef Frank Paauw verwardde mensen onlangs een groter gevaar dan terroristen. Dit jaar had de politie daar al te maken met ruim 8200 incidenten met verwarde personen, tegen ruim 7000 in 2016.

Volgens Paauw heeft de stijging vooral te maken met bezuinigingen in de geestelijke gezondheidszorg. ‘Er zijn minder bedden, mensen worden vaker buiten een kliniek behandeld en nemen het dan minder nauw met hun medicatie.’ Hij voorziet vooralsnog geen ommekeer.

Het Rotterdamse korps neemt geweld door verwarde personen zo serieus dat het sinds dit jaar ook wordt meegenomen in het dreigingsbeeld dat periodiek wordt opgesteld.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen