112

Koger (43) opgepakt voor export verdovende middelen

Foto: Politie.nl

Het Post Interventie Team van de Landelijke Eenheid heeft in Koog aan de Zaan, Amsterdam, Almere en Utrecht vijf mannen aangehouden op verdenking van het exporteren van verdovende middelen. Na de arrestaties zijn dertien doorzoekingen verricht waarbij onder andere geld, drugs en een vuurwapen in beslag zijn genomen.

De Koger van 43 en de verdachten Utrecht (33 en 40) Amsterdam (38) en Almere (40) kwamen op de radar van de politie tijdens een onderzoek onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. Ook in deze zaak speelden berichten die via Encrochat en Sky ECC verstuurd waren en door politie-experts ontcijferd werden weer een cruciale rol.  De verdachten worden verantwoordelijk gehouden voor het op grote schaal per post versturen van verdovende middelen naar het Verenigd Koninkrijk.

Grote politiebuit

Na de aanhoudingen werden woningen, garageboxen, loodsen en boerderijen doorzocht. Daarbij trof de politie 500 gram hennep, een geldtelmachine, een vaccuummeermachine en een koolstoffilter (die gebruikt kan worden voor de luchtzuivering van een hennepplantage) aan. Daarnaast vonden zij ook een vuurwapen, munitie en explosieven in de vorm van TNT. Naast de verboden goederen zijn ook ongeveer 100.000 euro aan contant geld, banktegoeden en cryptovaluta afgepakt en zijn daarnaast onroerend goed, twaalf voertuigen, een waterscooter, waardevolle horloges, illegaal vuurwerk en digitale gegevensdragers in beslag genomen.

De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van het Landelijk Parket Den Bosch. Op het ‘buiten het grondgebied van Nederland’ brengen van verdovende middelen staat een maximale gevangenisstraf van twaalf jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen