112

Geweld Kuipersveld komt uit hoek van Hardliners MC

Foto: Publicdomainvectors.org

Een 35 jarige Zaandammer is vanochtend aangehouden op verdenking van brandstichting en lidmaatschap van een criminele organisatie. Het onderzoek richt zich op de reeks brandstichtingen, explosies en intimiderende actie’s op en rond het Kuipersveld in Koog aan de Zaan.

De opgepakte man is inmiddels de zesde verdachte in dit onderzoek, die uit verschillende gemeenten en delen van van het land komen. Het merendeel van de verdachten is lid van de Outlaw Motorcycle Gang Hardliners MC, net als de vandaag gearresteerde Zaandammer. Diens woning is doorzocht, maar het is onbekend of er spullen in beslag genomen zijn. In het onderzoek worden nog meer aanhoudingen niet uitgesloten. Naar aanleiding van de soms letterlijk explosieve situatie op het Kuipersveld liet burgemeester Jan Hamming daar cameratoezicht instellen, dat duurde tot en met 19 december vorig jaar. Het gezin waar het geweld tegen gericht was was toen al lang en breed naar een andere woning verhuisd.

Eerste rechtszitting

De bedoeling van alle intimidatie en geweld zou zijn geweest om een Koger als getuige een valse verklaring af te laten leggen, bleek onlangs in Alkmaar tijdens de eerste pro forma zitting in deze zaak met als verdachte de 32-jarige Andry S. uit Diemen. Hij is lid is van de chapter Zaandam van de Hardliners, maar onkent ook maar iets van de zaak-Kuipersveld af te weten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen