Geplaagd gezin Kuipersveld naar elders vertrokken

Foto: Google Street View

Het letterlijk onder vuur liggende gezin dat op het Kuipersveld in Koog aan de Zaan voor veel onrust in de buurt zorgde is ‘in goed overleg met de gemeente en de politie vrijwillig vertrokken naar een andere omgeving’. Dat heeft locoburgemeester Rita Noordzij de raad en de buurtbewoners laten weten.

‘Na de bijeenkomst met bewoners op 6 augustus hebben wij, gemeente, politie en Openbaar Ministerie er alles aangedaan om een duurzame oplossing voor de ontstane situatie te vinden,’ aldus Noordzij. ‘Het uitgangspunt is dat het om een permanent vertrek gaat. De politie en gemeente begeleiden het gezin in dit traject.’ Na alweer een autobrand werd enkele dagen geleden een verdachte aangehouden. De relatie tussen die brand en de eerdere incidenten op het Kuipersveld wordt nog onderzocht.

Geen garanties

‘Hoewel de hoop is dat bovenstaande een positief effect heeft op de veiligheidssituatie in de buurt, geeft het vertrek van het betreffende gezin niet de garantie dat de rust per direct is wedergekeerd,’ schrijft Noordzij ook. ‘De komende periode moet dat gaan uitwijzen. Daarom blijven de overige maatregelen, zoals het cameratoezicht en de extra surveillance, nog steeds van kracht.’ In een brief aan de omwonenden werd benadrukt dat het vertrokken gezin zelf, net als hun buren, ‘slachtoffer is van deze situatie’.

 

Reacties