112

Politie haalt 24,6 kilo meest illegaal vuurwerk van de straat

Foto: Facebook / Politie Zaanstreek

De politie Zaanstreek heeft afgelopen woensdag bij een controle een 21-jarige verdachte aangehouden die in totaal 24,6 kilo vuurwerk in zijn bezit had, waarvan het grootste gedeelte illegaal spul. Ook werd nog ruim 95 gram hennep in beslag genomen.

Voorzitter Richard Gerrits van de handhaversbond BOA ACP zei vandaag in het NOS Radio 1 Journaal dat BOA’s niet actief gaan handhaven op het van kracht zijnde vuurwerkverbod omdat de capaciteit daarvoor ontbreekt. ‘Daar waar het uit de hand loopt zullen wij wel gaan optreden,’ aldus Gerrits. ‘De eigen veiligheid blijft te allen tijde voorop staan. Dat is het belangrijkste.’

Internationale samenwerking

Gerrits pleitte verder voor meer samenwerking met de buurlanden bij het vuurwerkbeleid. ‘We zien nu dat er massaal over de grens gekocht kan worden. Dat houd je op dit moment niet tegen. Misschien moeten we verder kijken dan alleen naar de Nederlandse bevolking en meer over de grens gaan kijken hoe we dat misschien met elkaar kunnen aanpakken.’ Overigens kent ook Duitsland voor het tweede jaar op rij een vuurwerkverbod vergelijkbaar met dat in ons land vanwege zorgen over extra belasting van de gezondheidszorg. Particulieren mogen er ook geen vuurwerk kopen, maar bij de Kamer van Koophandel geregistreerde bedrijven nog wel.

 

Reacties

Cookieinstellingen