112

Zaandammer betrokken bij grootschalige drugstransporten

Foto: Politie.nl

De politie heeft afgelopen week zes mannen tussen 35 en 66 jaar aangehouden uit Zaandam, Vinkeveen, Hilversum en Amsterdam op verdenking van betrokkenheid bij de grootschalige export van drugs naar Denemarken en Zweden. Er werden op tien locaties huiszoekingen gedaan.

De criminele organisatie zou actief zijn geweest tussen februari en oktober vorig jaar en in die periode negentien grote transporten hebben verzorgd. Politiemensen uit de drie landen werkten samen om het netwerk te ontmantelen en slaagden daarin door EncroChat-berichten te kraken. De Deense autoriteiten betitelden de organisatie als een ‘supermarket on wheels’.

Uitgebreide ‘buit’

Bij de huiszoekingen zijn onder meer Harley Davidson-motoren, Rolex- en Breitling-horloges, encrypted-telefoons, sieraden en grote contante geldbedragen in beslag genomen, naast peilbakens, jammers en GPS-trackers. Er is beslag gelegd op bankrekeningen, appartementen, een garagebox, een huis, personenauto’s en een boot. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De verdachten zijn gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zwolle en voor twee weken in bewaring gesteld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen