112

Politie zoekt nachtelijke kraker bestelbus Wormerveer

Foto: Politie.nl

Wie herkent deze dief en is hij nog aanwezig in Wormerveer? Nu eerdere naspeuringen geen resulaat hebben gehad heeft de politie beelden vrijgegeven van de man die in de nacht van dinsdag op woensdag 14 juli spullen heeft gestolen uit een bedrijfsbus die aan de Zaanweg in Wormerveer geparkeerd stond.

 

In de vroege ochtend van woensdag 14 juli stapte de eigenaar in zijn bus om aan het werk te gaan en hoorde bij het wegrijden een piepend geluid: de achterdeur stond open.  Hij zette de bus aan de kant, duwde de deur dicht en reed weer door. Omdat hij die dag zijn gereedschap uit de bedrijfsbus niet nodig had, viel het hem niet op dat er goederen zijn weggenomen. Dat gebeurde pas de volgende morgen.

Twee pogingen

Uit de camerabeelden blijkt dat de dader op 14 juli rond 01:30 uur ongeveer 20 minuten bij de bedrijfsbus bezig is en daarna met lege handen weer vertrekt. Een paar uur later, rond 05:00 uur, komt diezelfde man terug. Op zijn gemak haalt hij wat van zijn gading is  uit de bus en neemt de spullen mee. Er is in totaal voor ruim 1000 euro aan goederen weggenomen.

Wie de politie meer kan vertellen over de man of de diefstal wordt verzocht contact op te nemen. Dat kan via het digitale tipformulier of telefonisch via het nummer 0800 – 6070. Anoniem bellen kan via 0800 – 7000. Het zaaknummer is 2021 160 374.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen