112

Doorzoeking huis Zaandam in onderzoek mensenhandel

Foto: Pixabay / Michael Schwarzenberger

Rechercheurs van de Inspectie SZW hebben gisteren twee woningen in Amsterdam en één in Zaandam doorzocht in een onderzoek naar valsheid in geschrifte en mensenhandel. Daarbij werd gebruikgemaakt van geldhonden. Ook is een kluis in Zaandam bekeken.

Er is onder meer beslag gelegd op de drie woningen, een aantal bankrekeningen, een voertuig, zo’n 100.000 euro aan contant geld in verschillende valuta, sieraden en (buitenlandse) bankpassen, aldus de vroegere Arbeidsinspectie. Er zijn geen aanhoudingen verricht: tegen drie verdachten die in de doorzochte woningen wonen is al eerder een onderzoek gestart.

Uitzendbureaus

De verdachten zijn gelieerd aan drie uitzendbureaus die personeel leveren voor schoonmaak, afwassen en technische diensten in hotels in en rondom Amsterdam en Schiphol. Het doel van de doorzoekingen van gisteren was om beslag te leggen op vermogen vanwege het lopende strafrechtelijke onderzoek. De verdachten hebben met de strafbare feiten die ze pleegden vermoedelijk ruim drie miljoen euro verdiend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen