112

Vrouwen met valse ID’s opgepakt in Wormerveer

Foto: Politie.nl

De politie heeft gisteren rond 18:00 uur twee vrouwen zonder vast adres aangehouden die zich verdacht ophielden bij een seniorencomplex in Wormerveer. Het duo bleek in het bezit te zijn van inbrekersgereedschap.

Ze werden in de kraag gevat dankzij een alerte melder, die had gezien dat er twee vrouwen geknield bij de ingang van het complex zaten en probeerden daar naar binnen te komen. Dat lukte en daarna liepen zij binnen rond, wat de ooggetuige niet vertrouwde. Agenten troffen ter plaatse een grijze personenauto met een Frans kenteken aan, met daarin de beide vrouwen.

Bij de controle van de identiteitsdocumenten kregen de agenten het sterke vermoeden dat deze niet echt waren en ook vonden zij in- en naast de auto inbrekerswerktuigen. De twee dames zijn aangehouden voor identiteitsfraude en mogelijk ook voor insluiping. Hun voertuig is voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De politie vraagt mensen om te bellen naar naar het telefoonnummer 0900 – 8844 als zij gisteren verdachte situaties of de grijze auto hebben gezien.

Reacties