112

Extra aandacht voor afleiding in verkeer levert 576 boetes op

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

Het Team Verkeer van de politie Noord-Holland voerde vorige week extra controles uit die specifiek gericht waren op afleiding in het verkeer. Er werden in totaal 576 bekeuringen uitgeschreven aan weggebruikers die aan het bellen of appen waren.

In totaal 158 van hen werden door de Mono-cam in beeld gebracht en 214 afgeleide bestuurders werden betrapt toen ze werden ingehaald door agenten in een touringcar of die zelf voorbij reden. Daarnaast werden nog eens 200 boetes uitgeschreven tijdens  (fiets)surveillances en groepscontroles. Afleiding in het verkeer is een prioriteit voor de politie, omdat het risico op een ongeluk Рzowel in de auto als op de fiets Рer aanzienlijk door wordt vergroot. Het doel van de extra controles is om de verkeersveiligheid in Noord-Holland te verbeteren en verkeersdeelnemers bewust te maken van het gevaar van verdeelde aandacht.

Andere overtredingen

Tijdens de actieweek werd er uiteraard ook op andere verkeersovertredingen gecontroleerd. Zo werden 45 bekeuringen uitgeschreven voor snelheidsovertredingen, negentien voor het rijden door rood en zeven voor rijden zonder rijbewijs.

Reacties