112

Vluchtende autokraker onder invloed achter het stuur

Foto: Politie.nl

De politie heeft afgelopen nacht na een achtervolging een autokraker aan kunnen houden. Om 01:15 uur kwam de melding binnen dat er werd ingebroken in een bedrijfsauto op de Lisdoddelaan in Krommenie. De melder gaf ook een omschrijving van de vluchtauto.

De aanrijdende politie zag een auto die voldeed aan die omschrijving rijden op de Rosariumlaan in de richting van de Provincialeweg en ging er achteraan tot in Heemskerk. Onderweg werden stoptekens genegeerd en een politieauto die de weg trachtte te versperren werd bijna geramd. In Heemskerk stopte de auto plotseling, waarna de bijrijder uitstapte en wegrende. Na een korte achtervolging te voet werd deze verdachte door een sneller rennende politieman aangehouden in de Gerrit van Assendelftstraat.

Bijlen en glassplinters

De auto reed na het uitstappen van de passagier direct weer verder en werd uiteindelijk met meerdere politievoertuigen tot stoppen gedwongen in de Tolstraat. De bestuurder is eveneens aangehouden. In de vluchtauto lagen onder meer twee bijlen, naast de nodige glassplinters. Deze zijn mogelijk afkomstig van het voertuig waarin was ingebroken in Krommenie, want daarvan bleek een raam te zijn ingeslagen.

Onder invloed

De bestuurder is een 27-jarige man uit Krommenie die onder invloed van alcohol verkeerde. Er is een blaastest afgenomen en zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij is, net als de 33-jarige bijrijder uit Uitgeest, ingesloten voor nader onderzoek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen